Mand trykker på skærm for personalisering

Υπήρξε γενική αύξηση της ζήτησης για εξατομικευμένα προϊόντα για τον μεμονωμένο πελάτη. Σε μια μελέτη της Deloitte , διαπίστωσαν ότι πάνω από το 50% των δυνητικών πελατών σε ορισμένες κατηγορίες ενδιαφέρονται για ένα εξατομικευμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Διάφορες βιομηχανίες έχουν κινηθεί περισσότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προς μια παραγωγή όπου ο μεμονωμένος πελάτης είχε την ευκαιρία να σφραγίσει και να σχεδιάσει μέρη του προϊόντος που αγόρασε. Ωστόσο, ήταν συνήθως πιο ακριβά προϊόντα όπως αυτοκίνητα, όπου μπορείτε να επιλέξετε διάφορα πράγματα και να επιλέξετε μόνοι σας το χρώμα.

Ήταν δύσκολο να εξαπλωθεί σε φθηνότερα προϊόντα, καθώς, για παράδειγμα, η παραδοσιακή παραγωγή προϊόντων από πλαστικό έχει χρησιμοποιήσει καλούπι. Μια αλλαγή στο προϊόν απαιτούσε ένα νέο καλούπι, το οποίο είναι ακριβό στην κατασκευή.

Ωστόσο, η τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες εξατομίκευσης προϊόντων για τον μεμονωμένο πελάτη.

Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα:

  • Χρώμα
    • Είναι πραγματικά μόνο η φαντασία που θέτει όρια σε αυτό, καθώς μπορείτε να αγοράσετε πλαστικό σε πολλά διαφορετικά χρώματα.
  • Μέγεθος
    • Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, μπορείτε σε κάποιο βαθμό να διαφοροποιήσετε το μέγεθος αυτού που παράγεται, ωστόσο περιορίζεστε από το μέγεθος της πλακέτας κυκλώματος του εκτυπωτή.
  • Κείμενα/γκραβούρα
  • Κατόψεις
  • φιγούρες/μοντέλα
    • Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την κατασκευή φιγούρων χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη εκτύπωση, καθώς μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε την πολύ ιδιαίτερη (συνήθως ψηφιακή) φιγούρα σας σε μια φυσική εκτύπωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το heroforge για αυτό, για παράδειγμα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία, αλλά υπάρχει μεγάλη επένδυση στην τεχνολογία και αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι η μαζική παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων είναι πιο κοντά από ποτέ και μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε περισσότερα αποκτήστε εύκολα αυτό που σας λείπει.

Μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας τα προϊόντα μας σε αυτήν τη σελίδα.