Processen ved nybyggeri og hvordan 3D printning kan hjælpe dig

Η διαδικασία κατασκευής ενός νέου κτιρίου μπορεί να είναι περίπλοκη, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να περάσουν και πολλές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Έχουμε γράψει λίγα λόγια για την τυπική διαδικασία ενός νέου κτιρίου και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ορισμένα μεμονωμένα βήματα.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν ακριβή αναπαράσταση της διαδικασίας κατασκευής, καθώς μπορεί επίσης να διαφέρουν μεταξύ των εταιρειών τύπου κατοικιών, αλλά σας δίνουν μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να περάσετε συνήθως σε μια νέα κατασκευή. Οι κατασκευαστικές εταιρείες μπορούν να περιγράψουν καλύτερα τη συγκεκριμένη διαδικασία, για παράδειγμα η hybel και η milton έχουν περιγράψει και οι δύο τις διαδικασίες τους στον ιστότοπό τους.

1. Το όνειρο ενός νέου σπιτιού

Το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσετε το όνειρο ενός νέου σπιτιού. Εδώ συνήθως αρχίζεις να κοιτάς εκθεσιακούς οίκους, σχηματίζεις γνώμη για τις διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες και ψάχνεις τριγύρω για ένα οικόπεδο.

Απορροφάς πολλή έμπνευση σε αυτή τη φάση, και παίρνεις τις πρώτες ιδέες για το τι πρέπει να περιέχει το νέο σου σπίτι.

2. Η οικονομία

Στη συνέχεια έρχονται οι πιο πρακτικές ερωτήσεις, όπου π.χ. πρέπει να μιλήσετε στην τράπεζα για τον προϋπολογισμό σας. Εδώ αρχίζεις σιγά σιγά να νιώθεις καλύτερα αυτό που είναι ρεαλιστικό. Είναι καλή ιδέα να αρχίσει κάποιος να δίνει προτεραιότητα στις επιθυμίες του, καθώς δυστυχώς σπάνια θα είναι δυνατό να εκπληρωθούν όλες.

3. Επιλογή κατασκευαστικής εταιρείας

Στη συνέχεια, πρέπει να εξετάσετε με ποια κατασκευαστική εταιρεία θα θέλατε να χτίσετε. Συνήθως, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με πολλές κατασκευαστικές εταιρείες. Παίρνετε έμπνευση μέσω αυτού και μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα μεταξύ τους.

4. Καθορίζεται το γενικό πλαίσιο του σπιτιού

Ως μέρος του διαλόγου με διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες, θα καταρτίσετε τυπικά την κάτοψή σας. Κατά την επιλογή μιας κατασκευαστικής εταιρείας και κάτοψης, θα υπάρχει συνήθως μια σύμβαση που θα υπογραφεί. Εδώ μπορεί να είναι μια ιδέα να συμμετάσχετε έναν δικηγόρο ή/και έναν εμπειρογνώμονα κατασκευών. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι η σύμβαση περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Ένας ειδικός στις κατασκευές μπορεί επίσης να συμμετάσχει στην ίδια τη διαδικασία κατασκευής και να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το σπίτι σας πληροί διάφορα τεχνικά πρότυπα.

Εάν θέλετε να φανταστείτε καλύτερα το μελλοντικό σας σπίτι, μπορούμε να σας εκτυπώσουμε μια τρισδιάστατη έκδοση της κάτοψής σας . Φυσικά, μπορείτε να το έχετε και αυτό μπροστά όταν τελειώσει η όλη διαδικασία.

5. Επιλογή υλικών

Όταν ολοκληρωθεί η κάτοψη (και έχετε οικοδομική άδεια), θα πρέπει συνήθως να αποφασίσετε ποια υλικά θα θέλατε να έχετε στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι τώρα πρέπει να έχετε συναντήσεις με διάφορους υπεργολάβους όπως έναν ηλεκτρολόγο και μια εταιρεία κουζίνας.

6. Το σπίτι χτίζεται

Τώρα το σπίτι χτίζεται και μπορείτε να πάτε και να ακολουθήσετε την ίδια τη διαδικασία κατασκευής. Όπως είπα, μπορεί να είναι μια ιδέα να εμπλακεί ένας ειδικός στις κατασκευές για να επιβλέπει τα τεχνικά στοιχεία της διαδικασίας κατασκευής.

Η ίδια η διαδικασία κατασκευής ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας. Για παράδειγμα, ορισμένες κατασκευαστικές εταιρείες παραδίδουν ένα κλειδί κατασκευής για να μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής, ενώ άλλες όχι.

7. Ελέγξτε πότε το σπίτι έχει τελειώσει

Όταν το σπίτι πρόκειται να τελειώσει, συνήθως έχετε μια λεγόμενη προ-παραλαβή περίπου 2 εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη παράδοση. Εδώ το σπίτι ελέγχεται για βλάβες και ελαττώματα. Το ίδιο συμβαίνει και με την πραγματική παράδοση.

Επιπλέον, διενεργείται αναθεώρηση διάρκειας 1 έτους (και ενδεχομένως και 5ετής αναθεώρηση) για τα λεγόμενα «κρυμμένα ελαττώματα και ελλείψεις». Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε κατά την πραγματική παράδοση, όπως π.χ. δημιουργία ρωγμών στο χρώμα που συνήθως εμφανίζονται μετά από μερικούς μήνες.

Μπορείτε φυσικά να αποκτήσετε και μια κάτοψη σε 3D όταν τελειώσουν όλα, αν θέλετε να έχετε ένα αναμνηστικό και μοναδικό διακοσμητικό αντικείμενο.