Plante under en 3D printer

Με τις νέες μεθόδους παραγωγής έρχονται νέες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της τρισδιάστατης εκτύπωσης και όχι των πιο παραδοσιακών εξακολουθεί να διερευνάται, αλλά οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ έχουν ήδη κάνει κάποιες αναλύσεις και έχουν δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με αυτό.

Όπως και με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της τρισδιάστατης εκτύπωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακριβή τεχνολογία που χρησιμοποιείται.

  • Εδώ στο weshape χρησιμοποιούμε τη λεγόμενη μέθοδο κατασκευής Fused fiament . Αυτή η μέθοδος παραγωγής χρησιμοποιεί σχετικά μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού, να χρησιμοποιούμε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια στην παραγωγή για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.
  • Ένα από τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των προϊόντων τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ότι απαιτεί λιγότερη αποστολή των προϊόντων, καθώς έχετε τη δυνατότητα να παράγετε τοπικά. Ως εκ τούτου, μόνο η συμπαγής πρώτη ύλη πρέπει να μεταφερθεί και αποφεύγετε να μεταφέρετε πολύ αέρα στο τελικό προϊόν.
  • Δεδομένου ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια λεγόμενη τεχνική "κατασκευής προσθέτων", δηλαδή όπου προσθέτετε υλικό για να φτιάξετε ένα προϊόν, μειώνει επίσης τα απόβλητα υλικά κατά την παραγωγή. Ορισμένες παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής χρησιμοποιούν "αφαιρετική κατασκευή" όπου κόβετε υλικό από ένα μεγαλύτερο κομμάτι για να φτιάξετε το τελικό προϊόν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.
  • Χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενο πλαστικό σε μέρος της παραγωγής μας για να μην συμβάλλουμε στη συσσώρευση πλαστικού π.χ. τους ωκεανούς του κόσμου.
  • Τέλος, η τρισδιάστατη εκτύπωση προσφέρει επίσης καλύτερες ευκαιρίες για επισκευή προϊόντων. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε πάντα τα απαραίτητα ανταλλακτικά (αν παράγονται ακόμα), αλλά λόγω της μεγάλης ευελιξίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, αυτά τα ανταλλακτικά μπορούν να παραχθούν σε μικρές ποσότητες. Αν έχετε κάτι που σας λείπει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δούμε αν μπορούμε να το παράγουμε.

Δεν υπάρχουν μόνο οφέλη για εσάς από την αγορά προϊόντων 3D εκτύπωσης, αλλά και για το περιβάλλον. Έτσι, αν θέλετε να δοκιμάσετε να αγοράσετε ένα προϊόν 3D εκτύπωσης, μπορείτε να δείτε την επιλογή μας και να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.